Water is levensbehoefte nummer één, maar ook al eeuwenlang onze grootste vijand. Het staat te hoog of te laag. Het ene moment hebben we teveel, maar een andere keer te weinig. In de vierdelige documentaireserie ‘Waterman’ onderzoekt presentator Menno Bentveld onze wonderlijke verhouding tot water. Hij volgt de loop van het water in Nederland en belandt in een wereld van botsende belangen en tegenstrijdige inzichten. 

Dit persoonlijke vierluik van Menno Bentveld en regisseur Geertjan Lassche neemt de kijker mee in een wereld vol uitersten, die ieders blik op het water voorgoed zal veranderen. ‘Waterman’ is vanaf 11 april vier weken lang op zondag om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

Elke week verkent Menno te voet een ander gebied in Nederland:

Aflevering 1 op zondag 11 april: Brabant – Boren en pompen;
Aflevering 2 op zondag 18 april: Zeeland – Zilt en zoet;
Aflevering 3 op zondag 25 april: Amsterdam – Pompen of verzuipen;
Aflevering 4 op zondag 2 mei: Weerribben/Wieden – Iedereen wil wat.

In elke uitzending dringt zich uiteindelijk de vraag op: moeten we doorgaan met polderen voor de korte termijn, of is het tijd voor harde keuzes en een meer duurzame oplossing?