HET LEVENSWERK VAN KALF JONATHAN 1127
HET LEVENSWERK VAN KALF JONATHAN 1127

HET LEVENSWERK VAN KALF JONATHAN 1127

kalf_jonathan 2

MAANDAG 29 SEPTEMBER, 20.30 UUR, NPO 2

Jonathan is een prachtig kalf, dicht op de huid gefilmd. Bij zijn geboorte weegt hij 70 kilo. Al snel gaat hij staan! Stap voor stap volgt de camera dit bijzondere dier, het gedrag, karakter en uiterlijk. Wat drinkt en eet hij? Hoe reageert Jonathan op zijn moeder en andere kalveren en koeien? Een mooi leven ontrolt zich, vol natuur en groene weiden. Jonathan wordt volwassen. Maar op een dag komt er een kok in de stal. Hij wil Jonathan kopen.

De slacht wordt close in beeld gebracht, evenals het uitbenen van de stukken vlees, om te laten zien waar de biefstuk, entrecote, runderlappen, lever, nieren en hart allemaal zitten. Jonathan is vlees geworden. Vervolgens wordt het vlees geleverd aan het restaurant waar de kok het vlees bereid voor de klant.

een film van Henk Dokter, 50′, bij de EO.